Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spôsobov užívania homeopatických liekov je viac. Poznáte ich?

Dátum: 01.02.2024
Autor: Redakcia
Spôsobov užívania homeopatických liekov je viac. Poznáte ich?

Aké sú spôsoby používania homeopatických liekov?

AKÚTNA symptomatická - lieky vyberáme podľa symptómov. Dôležité je poznať farbu, štruktúru sekrétu, modalitu symptómov, ich lokalizáciu a fyzický stav pacienta. Pri tomto type liečby podávame homeopatické lieky vybrané práve podľa uvedených prejavov, najčastejšie v riedení 9-15 C niekoľkokrát denne (3-5-krát).

Objavte časť našej stránky, ktorá sa venuje protokolom alebo vyhľadávanie podľa zdravotných ťažkostí.

Niekedy sa lieky podávajú aj v PREVENTÍVNEJ indikácii - napríklad na tvorbu materského mlieka. Tu je veľmi dôležitý výber potencie:
V prípade, že použijeme liek v riedení 5 C, teda v nízkej potencii, stimulujeme sekréciu. Zatiaľ čo vysoké potencie sekréciu znižujú.

KONŠTITUČNE - na harmonizáciu konkrétnej konštitúcie jedinca. To, akí sme, ovplyvňuje naše zdravie a choroby. Všetci máme "konštitúciu". Vhodne zvolené konštitučné lieky môžu pomôcť udržať naše telo v rovnováhe.
Tieto lieky sa volia vtedy, keď náš životný štýl, problémy, stres... čokoľvek iné preťažilo naše sily a rovnováha v našom tele bola narušená. To sa prejavuje chorobou, často chronickými problémami.

Skúsený lekár, odborník na homeopatiu, po dlhom rozhovore určí vhodný liek.
Tieto lieky sa zvyčajne užívajú vo vysokých potenciách (15, 30, 200 C). Užívajú sa podľa odporúčania lekára pre konkrétneho pacienta.


Keďže konštitučné lieky pôsobia hlboko, neodporúča sa rozhodovať o ich užívaní v rámci samoliečby. Ich výber by mal vykonať kvalifikovaný odborník.

Vyhľadať ho môžete aj na stránke spoločnosti Boiron, podľa mesta v ktorom žijete a podľa špecializácie. 

Zdroj: FB Svět homeopatie