Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyjadrenie úzkostí u detí, Dr. Patrick Vachette

Každoročný lekársky kongres Seminár v prírode 2023 sa konal 7. októbra v obci Hodruša Hámre v príjemnom prostredí hotela Salamandra. Hlavným zahraničným hosťom a prednášajúcim bola odborná kapacita v oblasti psychiatrie a psychosomatiky Dr. Patrick Vachette z Francúzska. Jeho lekárske vzdelanie mu dodnes umožňuje pohybovať sa v dvoch svetoch svojich špecializácií: psychiatrie a homeopatie.

Dr. Patrick Vachette je autorom mnohých odborných článkov vrátane nosného diela a knihy „Homeopatie v psychopatológii“, ktorú preložilo a vydalo nakladateľstvo GRADA do českého jazyky. 

„Deti sú špecifické tým, že zriedkavo vyjadria svoju úzkosť slovami. Sú dva prístupy k pochopeniu a liečbe ich úzkostí: cez ich fyzické príznaky (poruchy príjmu potravy, nauzea, bolesti brucha, hnačka, pomočovanie...) a emócie (agitovanosť, emócie, nespavosť, strach...). Rozdiely v somatizácii sú rôzne u detí, u dospievajúcich a u dospelých pacientov. Je veľmi dôležité to rozlišovať.“

„Keď sa hovorí o spolupráci niekoľkých medicínskych koncepcií, ako najvhodnejšie pre popis postupov sa mi javí integratívna medicína. Pre využitie homeopatie v rámci terapeutického arzenálu, ktorým by mal disponovať každý lekár, je to oveľa presnejšie ako pojem alternatívna medicína.“

Dr. Patrick Vachette získal diplom v klinickej homeopatii v rámci medzinárodnej školy CEDH a INHF, homeopatii sa venuje od roku 1976. Má doktorát v odbore Kogitnívo.behaviorálnej terapii z Univerzity Aix-Marseille II a Univerzity Clauda Bernarda v Lyone I. Prednáša klinickú homeopatiu v rámci CEDH vo Francúzsku a v mnohých krajinách sveta a pre lekárnikov v rámci CDFH. Je členom AFTCC, v rámci svojej lekárskej praxe využíva ako homeopatiu, tak kognitívno-behaviorálnu terapiu.

Video